Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Юньнань, Китай. |
🍂 Червоний чай Шай Хун – чудовий та ароматний напій для щоденного чаювання. Сировина збирається високо в горах, на плантаціях у провінції Юньнань. Виготовляється Аромат сонця на знаменитій фабриці HeChangXuan, яка спеціалізується на сортах Дянь Хун і Пуер. Але це не просто Дянь Хун, а різновид Шай Хун, що означає спеціальну обробку чайної сировини. Процес виробництва включає змішану технологію виготовлення червоного чаю та пуеру. Крім відбірного чайного листя до складу Шай Хун входить певна кількість молодих бруньок. Їх чудово видно на зрізі пресованого млинця, адже тіпси відрізняються золотистим кольором. Саме такі пропорції листя та бруньок гарантують неперевершені смакові властивості напою.
🌬️ Чай дуже ароматний, має стійкий впізнаваний запах сонячних квітів. Смак насичений, медовий, солодкуватий, залишає приємний оксамитовий післясмак. Заворожує також яскравий бурштиновий колір з коньячним відтінком.
Шай Хун Аромат сонця підійде як новачкам, так і досвідченим чаєманам. Його зручно брати з собою в дорогу, а завдяки пресуванню він здатний довго зберігатися та набувати нових смакових якостей.
❤️ Корисні властивості китайського червоного чаю:
- за рахунок наявності у його складі корисних теафлавінів та теарубігінів є потужним антиоксидантом. Блокує вільні радикали, попереджує розвиток онкологічних хвороб;
- завдяки чайному кофеїну та L-теаніну чудово тонізує, бадьорить, позбавляє від стресу та розвитку депресії;
- за рахунок флавоноїдів нормалізує роботу серця, укріпляє стінки судин, допомагає знизити тиск та попереджує розвиток гіпертонії;
- позитивно впливає на травлення та весь шлунково-кишковий тракт;
- виводить токсини, знижує надмірний апетит, допомагає у схудненні;
- забезпечує організм енергією на цілий день;
- сприятливо впливає на імунітет;
- зміцнює зуби і кістки;
- покращує роботу печінки та органів кровоносної системи;
- захищає органи дихання, покращує зір.
🍵 Заварювання червоного китайського чаю проливами:
1. Підготуйте посуд. Це може бути заварювальник із жаростійкого скла, глиняний товстостінний чайник або фарфорова гайвань. Ополосніть окропом для нагрівання.
2. Фільтровану та м’яку воду доведіть до кипіння і виключіть.
3. Засипте у чайник суху заварку.
4. Залийте заварку гарячою водою і одразу ж злийте рідину. Так ви промиєте її від пилу та дрібного сміття.
5. Залийте підготовлений чай гарячою водою. Перший пролив потрібно витримати до 10 секунд і розлити напій у чашки.
6. Тривалість заварювання кожного наступного проливу може збільшуватися. В загальному це займає від 2 до 7 хвилин.
7. Кожен любитель чаю може експериментувати з кількістю, щоб отримати міцніший або, навпаки, ніжний результат.