Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Синій чай Анчан

Фільтр
Сорт чаю
Добавки
Розмір
Фасовка
Властивості
Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Особливості виготовлення
Основні особливості
Цікаві факти
Фізико-хімічний склад
Корисні властивості синього чаю анчан
Як заварювати напій


Гарячий чайний напій – спосіб розслабитися, вгамувати занепокоєння та покращити самопочуття. Ті, хто прагнуть пізнати балансу енергії Ці, мають провести традиційну чайну церемонію. Завдяки цьому кожен знайде ясність розуму, мудрість і внутрішній баланс з користю для здоров'я. Найпопулярнішим напоєм серед усіх різновидів чаю є анчан. Продукт має несамовитий глибокий синій колір і м'який смак.

 

 

Особливості виготовлення


Синій чай анчан – тайський напій, який одержують із квітів трав'янистої ліани унікального сорту. Волошковий колір приваблює усіх прихильників гарячого продукту, а також його оригінальний смак і натуральний склад. Тайський анчан роблять виключно з квіток кліторії, яку збирають рано вранці, поки бутони ще не розкриті. Суцвіття скручують і ферментують, щоб кінцева продукція мала більш насичений відтінок і смак. Органічний чай із Таїланду дуже популярний на Сході й в останній час має все більший попит за межами своєї батьківщини.

 

 

Основні особливості


У Південно-Східній Азії дуже цінується цей продукт. Він має велике значення для народу. Його використовують, для того щоб втамувати спрагу або на мить забути про проблеми, а також у кулінарії. Окрім цього, чайний настій має властивість змінювати свій колір. Якщо залити квітковий чай окропом і додати декілька крапель лимонного соку, напій набуває фіолетового відтінку. Звичайно, чим більше його буде, тим насиченіший буде колір. До речі, більш відомий усім чай каркаде також можна комбінувати з анчан. У результаті вийде яскраво-червоний напій. 


Оригінальний синій чай буває лише розсипним, де основними компонентами є пелюстки, бутони або квіти кліторії трійчастої. Якщо частини рослини є подрібненими, то напій буде швидко заварюватися та мати більш насичений смак. Продукт дуже часто сплутують із синім чаєм матча, але його смак і властивості зовсім різні.

 

 

 

Цікаві факти

 

Цікаво те, що синій чай походить від давньої східної легенди про міфічну істоту Кіннара. Створіння було наполовину жінка, наполовину лебідь, і вже після заходу сонця воно зустріло молоду дівчину, яка не мала змоги повноцінно спати. Для того щоб їй допомогти, істота взяла її з собою в долину Гімалаїв, де росла цілюща кліторія трійчаста. Вона зірвала рослину, подарувала дівчині та веліла посадити її біля високої огорожі. У результаті виросла незвичайна в’юнкова та корисна рослина з синіми квітами. З того часу місцеві жителі шанували кожну квітку та зберігали рецепт цілющих ліків до сьогодні.
Вважається, що саме чай волошкового кольору додає сміливості у важкі часи, мудрості у буремні хвилини та спокою у мінливі секунди.
 

Фізико-хімічний склад

 

У складі екзотичного продукту є: магній, амінокислоти, комплекс вітамінів B, C, D, K, фосфор і залізо. Хімічні сполуки включають тритерпеноїди, флавонолові глікозиди, антоціани, DPPH, FRAP, загальні поліфеноли, флавоноїди, конденсовані таніни та гідролізовані таніни. Квіти насичені антоціанами - їх в 10 разів більше, ніж в звичайних рослинах. 

Вітаміни A, C і E можуть підвищити імунітет, допомогти та сприяти еластичності шкіри та виробленню колагену. Вони можуть підвищити еластичність шкіри, зменшити зморшки, а також можуть освітлити плями на поверхні шкіри людини.  Квітки  метеликового гороху містять велику кількість антоціанів, які мають протизапальну та антиоксидантну дію. Квітки гороху метелика багаті харчовими волокнами, які можуть прискорити метаболізм токсинів в організмі людини та запобігти негативному впливу токсинів на людину.

 

 

Корисні властивості синього чаю анчан


Бажаєте інвестувати у своє здоров'я? Тайський напій анчан має безліч корисних та натуральних компонентів, які:

  • заспокоюють нервову систему;
  • очищують судини;
  • знижують рівень цукру в крові;
  • поліпшують мозкову діяльність;
  • нормалізують тиск;
  • сприяють зниженню маси тіла;
  • знижують температуру тіла;
  • покращують зір;
  • гальмують старіння шкіри.

 

Напій може знімати жар, детоксикувати, зменшувати набряк і полегшувати біль. Застосовується при лікуванні виразок у роті та на язиці та болю в горлі у людей. Крім того, покращує стан у людей з гепатитом і проблемами функції печінки. Коли є негативні симптоми, такі як запалення шлунка або больові відчуття в ШКТ, вчасний прийом квіток гороху метелика також може значно полегшити стан.

Високий вміст антоціанів дозволяє значно поліпшити зір і зняти втому очей. Напій, при регулярному вживані, може підвищити та посилити імунітет. Він також має функцію живлення та сприяння ефективній працездатності мозку. 

Анчан стане у пригоді шанувальникам чайної продукції, коли потрібно буде заспокоїтися, поставити всі плани на паузи та насолодитися моментом. Напій має антидепресивний, антистресовий, заспокійливий та протисудомний ефект. Дозволяє швидше розслабитись та покращити настрій.

 

Як заварювати напій


Приготування екзотичного напою не вимагає спеціальних навичок, аксесуарів та прийомів. Знадобиться приблизно 6-9 пелюсток квітів, які необхідно залити окропом температурою 95 ℃. Після цього слід залишити чай настоятися протягом п'яти хвилин. Поступово напій буде набувати яскраво-синього відтінку та приваблювати своїм приємним ароматом. Пити анчан можна зранку та ввечері, але не більше трьох філіжанок на день.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,