Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Квітковий чай без домішок

Фільтр
Сорт чаю
Форма
Добавки
Розмір
Фасовка
Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Як виготовляють квіткові чаї
Види квіткових чаїв та їхня користь для організму
Цікаві факти
Заварювання чаю з квітів

 

 


Китайський чай з квітів – окремий вид напою, який захоплює своїм ароматом та смаком тисячі шанувальників по всьому світу. Ці традиційні настої дуже полюблять мешканці китайських регіонів. На сьогоднішній день в Китаї можна знайти велике різноманіття цього чайного продукту, який можна додавати в інші напої або пити як самостійний чай.


Квітковий чай має унікальний смак, приємний аромат та особливе значення для представниць прекрасної статі. Чому ж так всі його полюбляють? Якщо порівнювати з іншими видами чаю з трав, то саме у пелюстках квітучих рослин ефірних олій набагато більше, що й створює цей насичений і неповторний аромат. Що стосується кофеїну та таніну, то тут можна не хвилюватись, адже його там майже немає.

 

 

Як виготовляють квіткові чаї


Щоб виготовити цей чудовий напій, використовують виключно пелюстки квітів або їх суміш з рослинами чайного типу. Їх ретельно збирають з рослин, обережно висушують, даючи їм увібрати промені сонця на спеціальному піддоні. Цей чайний продукт має унікальний та неповторний смак, приємний аромат, яскраве забарвлення (в залежності від виду напою) та вишуканий післясмак. Зазвичай використовують пелюстки з рослин жасміну, хризантеми, лілії, троянди, лаванди, османтусу, персика та інших. Також можна зустріти чайні продукти з Китаю, які мають у своєму складі корені, листя рослин, плоди та ягоди. Однак вони не користуються такою шаленою популярністю, як квіткові чаї.

 

 

Види квіткових чаїв та їхня користь для організму

 


Існує багато типів ароматного чаю з різних квітів, які мають безліч інгредієнтів, що надають всебічний ефект. Серед такої однокомпонентної продукції найбільший попит мають:


1.    Трояндовий чай. Цей чай має у своєму складі багато вітаміну С, який дає змогу покращити самопочуття, активізувати кровообіг, зміцнити функціонування серцевих судин та усунути симптоми хлоазми на обличчі.
2.    Чай з лілії. Унікальний продукт, який  відомий своїми цілющими властивостями, завдяки своїй фармакологічній формулі. Його призначають у період застуди, при проблемах з роботою нервової системи, безсонні та в якості заспокоєння під час депресій.
3.    Жасміновий чай. Це традиційний напій мешканців столиці Китаю та північної частини країни. Жасмін не вимагає додавання ароматизаторів, адже рослина і так має природний сильний і приємний аромат. Філіжанка цього чаю допомагає зняти напругу, заспокоїтись, втамувати спрагу, покращити зір та схуднути.
4.    Чай з османтусу. Такий настій є чудовим лікарським засобом від болю у шлунку. Його рекомендовано пити невеликими ковтками людям похилого віку. Також чай має профілактичну та терапевтичну дію під час застуди та порушеннях розумової діяльності.
До вищеперерахованих китайських продуктів варто віднести чай з квіток півонії, хризантем, персика, лаванди та інших, які мають велике значення для жіночої краси та лікувальні властивості.

 

 

Цікаві факти

 

  • Найбільша база вирощування троянд у Китай в окрузі під назвою Кушуй. Об'єм становить понад 50% загального виробництва країни.
  • Вирощування троянд Pingyin почалося в династії Хань і налічує понад 2000 років історії. Село Pingyin Rose Village розташоване на березі річки Хуанхе і біля підніжжя гори Тай, має родючу землю і м'який клімат, який найбільше підходить для росту і розвитку троянд. Основним сортом троянд Pingyin є червона троянда з сильним ароматом, яка славиться своїми великими барвистими квітами, товстими пелюстками, сильним ароматом і чудовою якістю.
  • Колись жасминовий чай очолював список найбільших продажів в Китаї в 1930-х рр. У 2020 році загальний обсяг переробки в країні становив 112 500 тонн, що становить 4,2% від кількості чаю в країні, лише трохи вище, ніж білий чай і жовтий чай.
  • Хенгчжоу, Гуансі, наразі є найбільшим районом з виробництва жасмину в країні та навіть у світі. Жасминовий чай Хенчжоу став захищеним продуктом із географічним зазначенням відповідно до «Подвійного визнання та взаємного захисту між Китаєм та ЄС».
  • Незважаючи на те, що вартість виробництва жасминового чаю в Фучжоу (Фуцзянь) становить лише 20% від загального виробництва в країні, Фучжоу колись був найславетнішим районом виробництва жасминового чаю.
  • Існує багато сортів жасмину з різними перевагами та недоліками. Після незліченних спроб люди виявили, що лише однопелюстковий і двопелюстковий жасмин найкраще підходять для ароматизації. Найкращу якість збирають з полудня до полудня, а бутони мають бути в зародку.. Після того, як квіти зібрані, транспортовані та доставлені на фабрику, вони повинні бути суворо захищені від пошкодження тиском і виділення тепла, щоб завершити виділення аромату під час процесу ароматизації.

 

Заварювання чаю з квітів


Завдяки безліччю корисних властивостей квіткових чаїв, де кожна пелюстка додає до настою унікальну смакову нотку, яку не знайти в традиційних чайних продуктах, – попит на цю продукцію зростає з кожним днем. Бутони або частини квітучих рослин можна заварювати самостійно або додавати до інших видів продукції. Температура води повинна бути не вище 90 ℃. Час настоювання в заварнику може варіюватись від 2 до 6 хвилин. Все залежить від уподобань споживача за міцністю та кольоровому забарвленню напою. Такий чай можна заварювати неодноразово, де колір напою кожного разу буде ставати яскравішим.

 

Також існують різні рецептури для приготування напоїв:

- Чай з троянди та сливи

Інгредієнти: 10 троянд, 3 сливи. Спосіб: змішати і заварити окропом 8 хвилин.


- Чай молочний з трояндою

Інгредієнти: 6 троянд, 250 мл чистого молока, цукор. Спосіб: Троянди помити, покласти в каструлю з молоком, додати трохи цукру і на повільному вогні довести до кипіння. 

 

- Чай з троянди та молока

Інгредієнти: 6 троянд, 6 кісточок вовчої ягоди, 3 г родзинок, 100 мл молока. Спосіб приготування: Троянди, вовчі ягоди і родзинки заварити в киплячій воді 5 хвилин, потім взяти чайний сік, додати молоко і ретельно перемішати.

 

- Трояндовий чай із шавлії та вовчої ягоди

Інгредієнти: 3 грами шавлії звичайної, 6 ягід вовчої ягоди, 6 родзинок, 2 троянди. Спосіб приготування: змішати і заварити окропом 10 хвилин.

 

- Жасминовий чай
Інгредієнти: 1 столова ложка сушених бруньок жасмину, 1 столова ложка іншого чаю (підходить чорний чай, улун, пуер, гірський), гаряча вода 500 мл.


- Чай з лілії та женьшеню
Інгредієнти: 5 сушених лілій, 1 грам американського женьшеню, 3 грами вовчих ягід, 1 грам листя бамбука. Спосіб приготування: Інгредієнти змішати і заварити окропом 10 хвилин.

 

- Хякугокі хризантема чай
Інгредієнти: 2 сушені лілії, 3 хризантеми, 1 г зеленого чаю, 0,5 г жимолості, 0,5 г м'яти. Спосіб приготування: Змішати всі інгредієнти і заварити окропом 5 хвилин. Пити замість чаю 1 раз на добу.


- Чай з медовою лілією
Інгредієнти: 2 сушені лілії, 10 мл меду. Спосіб заварювання: висушену лілію заварити в киплячій воді 10 хвилин, після чого додати мед.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,