Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чай Улун Габа є відносно новим видом чаю з особливими перевагами для здоров'я. Вперше його виготовили в 1987 році в Японії, де він залишається дуже популярним. Тайванський чай Gaba є повністю натуральним продуктом. Він виготовляється з високоякісного цільного листя, яке також природно багате глутаміновою кислотою - попередником ГАМК, що є корисним для здоров’я. Збір сирoвини відбувається навесні, коли чайні листочки тільки розпустилися і мають виняткове бірюзове забарвлення. Його обробляють за незвичайною технологією, не використовуючи кисень. Внаслідок цього процесу відбувається підвищення вмісту гaммa-амінoмасляної кислoти (ГАМК).
Основна сполука гамма-аміномасляна кислота (ГАМК) природним чином зустрічається в організмі людини. ГАМК є основним гальмівним нейромедіатором, який міститься в нервовій системі, а також у сітківці ока. Також Габа Улун має вітаміни (А, В, С, Е, D, К), антиоксиданти, ефірні масла, мінерали.
Цей оздоровчий напій заспокоює і піднімає настрій. Допомагає зберігати стрункість, пришвидшує травлення, позитивно впливає на стан шкіри та запобігає старінню. Має детоксикуючу дію, знижує артеріальний тиск, діурез, попереджає онкологічні захворювання, освіжає та знімає стрес.
Сушене чайне листя Улун має темно-коричневий колір із зеленим відтінком, а заварений чай - теплий бурштиновий колір з червонуватим забарвленням. Готовий настій має фруктовий, солодкий та дещо карамельний смак. Відчуття післясмаку характерно м’яке та вершкове, що дозволяє довше насолодитися процесом чаювання. Смак, який з кожним ковтком більше й більше розкривається. Напій пахне фруктами і свіжим новоспеченим хлібом. Поціновувачі радять смакувати даним напоєм у післяобідню пору або під час медитацій.
Спосіб приготування чаю Габа Улун доволі простий:
● дотримуйтесь пропорцій (4-5 г на 150 мл води);
● вода має бути кип’яченою (не менше 90°C);
● настоювати протягом 3-5 хвилин, або проливами по 15-30 секунд 9-12 разів;
● заварювати слід декілька разів для кращого розкриття смаку.
Як заварювати Улун протоками?
Для початку треба прогріти посуд, з якого будете пити (не рекомендовано використовувати той, де вже заварювали Шу Пуер). Далі почніть кип’ятити фільтровану воду. Після появи перших бульбашок, дайте їй злегка охолонути. Перше заварювання повинно тривати 10-15 секунд, після цього треба злити його і не використовувати, щоб чайне листя добре промилось і розкрилось. Якщо ви обрали спосіб протоки, то наступні заварки мають тривати більше 15-30 секунд зі збільшенням часу на 10-15 секунд. Чай Габа Улун можна заварювати до 12 разів.
Приємного чаювання!