Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Юньнань, Китай. |
Шу Пуер Dayi 0562 – це перший продукт, створений Menghai Tea Factory у 2005 році, і який було внесено до списку національної нематеріальної культурної спадщини. Вони дотримуються концепції поєднання давніх традицій з інноваціями. Саме цей чай, розміром 19 см, також було виготовлено фабрикою Менхай 2018 року в місцевості, яку нерідко називають «Царством рослин».
Menghai Tea Factory | Млинець чаю Dayi 0562 |
65 років у чайному ремеслі
Будучи першим виробником сучасного чаю Пуер, фабрика Менхай освоїла складну технологію змішування, засновану на довгостроковому великомасштабному виробництві. Це може бути змішування та обробка чаю одного сорту різного походження, сортів або років відповідно до формули, що формує унікальну індивідуальність продукту. Такий спосіб допомагає віднайти баланс смаку, аромату й кольору напою, зберігаючи його якість. Окрім цього, чайні фахівці цієї фабрики впровадили технологію біологічної ферментації і витримки чайного листя. Зростанню тамтешніх дерев сприяє вологий гірський клімат, родючі ґрунти та багаті водні ресурси краю.
Менхай – унікальне середовище для росту чайних дерев
У серці округу Сішуанбаньна – відомого ще як «Царство рослин», «Царство тварин», «Смарагд на короні царства рослин» – розкинувся мальовничий повіт Менхай – колиска чайних дерев та прабатьківщина легендарного Пуеру. Його унікальне розташування між річкою Ланьцан-Меконг відкриває зручні торгові шляхи в Південно-Східну Азію. А рівень лісистості 62,9% та багатство мінеральних ресурсів створюють ідеальний осередок для вирощування чайних дерев. Субтропічний мусонний клімат з великою кількістю опадів, сонячного світла та високою вологістю повітря також забезпечують сприятливі умови для росту зелені. Хмари й тумани, що огортають гори на висоті понад 1100 метрів, надають листю природної свіжості та насиченості.
Чим особливий Шу Пуер? Різниця між Шу і Шен
На відміну від класичного Шен Пуеру, який зістарюється природним шляхом протягом багатьох років, Шу Пуер – результат інноваційної технології, розробленої в 70-х роках ХХ століття у провінції Юньнань майстром на ім’я Чжоу Бін Лян. Головною метою було прискорити процес ферментації, зберігаючи при цьому неперевершений смак витриманого чаю. Серцем цієї розробки є метод «во дуй» – вологе скиртування. Він проходить так:
- свіжозібране чайне листя скидають у великі купи заввишки до 0,5 метра;
- зволожують водою та накривають тканиною;
- у спеціально обладнаних приміщеннях, де підтримують певний рівень вологості, температури та циркуляції повітря, сировина проходить процес бродіння протягом 1-3 місяців;
- після імітації природного старіння, листя сушать, провітрюють та пресують у традиційні форми – млинці, цеглини чи точі.
Збір і сушіння чайного листя | Ферментація Шу |
Шу Пуер – смакує!
Чайні листочки, зібрані 2018 року і спресовані у млинець, мають темний колір, перемішаний із золотистими бруньками. Разом вони випромінюють цікавий вінтажний аромат. Заваривши їх у воді приблизно 80-90 °C, з першим ковтком відчуєте деревні й горіхові нотки, що розкриватимуться дедалі більше. Можна насолодитися і м’якою солодкістю злегка терпкого брунатно-червоного напою.
Яку користь приносить напій Шу Пуер?
- Покращує травлення й допомагає під час отруєнь.
- Якщо вживати регулярно, то прискорює обмін речовин і нормалізацію ваги.
- Чудовий помічник для тих, хто працює мізками, адже він поліпшує пам'ять і концентрацію уваги.
- Очищує лімфу, регулює рівень цукру в крові, що робить його непоганим варіантом вживання для діабетиків.
- Зміцнює імунну систему, наповнюючи організм захисними силами.
- Енергія та бадьорість – ще одні відомі дари цього чаю. Він знімає напругу, покращує настрій і заряджає потужною хвилею життєвих сил.
- Дбає про серцево-судинну систему, укріплюючи судини та нормалізуючи тиск.
- Антиоксидантні властивості вітамінів С та Е, що містяться в Пуері, роблять його корисним для шкіри. Він покращує її стан і колір, сповільнюючи процеси старіння та надаючи сяйва.
- Узимку Пуер – ідеальний напій для зігрівання, бо прискорює кровообіг і наповнює теплом.