Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: гора Цзінмай, провінція Юньнань, Китай. |
Історія китайського чаю
В останнє десятиліття вживання чаю Пуер за кордоном та в Україні стало модним способом життя. Без сумніву, хороший чай варто пити, особливо якщо він з китайської провінції Юньнань – батьківщини Пуеру.
Чорний Шу Країна павичів – різновид Пуеру та привід для гордості китайців. Він користується особливою повагою, оскільки поєднує в собі традиційний для Китая символізм та любов до чайних церемоній. Павичі з їх яскравими та довгими пір’ями, означають знатне походження, величність та багатство. Щоб підкреслити статус напою на обгортці зображені саме ці дивовижно красиві птахи. У давні часи насолоджувались таким чаєм тільки імператори, тому чай назвали Палацовим.
Цей органічний продукт походить з гори Цзінмай, де багато сонця, родючий грунт та субтропічний клімат сприяють вирощуванню якісної сировини. Перед вами ранньо-весняний урожай 2006 року. З віком його смак лише покращується, тому чаї з витримкою є дуже дорогими предметами колекціонування.
У пошуках ідеальної чашки чаю на горі Цзінмай у Пуері
Особливості виробництва
Після збору врожаю листя Палацового чаю залишають в'янути на сонці протягом деякого часу, перш ніж перейти до наступної стадії, що подібна для виробництва зеленого чаю. Однак у цьому випадку сировину нагрівають при іншій температурі, щоб зберегти деякі ферменти, здатні з часом змінити його смак. Далі листя беруть у великих кількостях і складають у великі купи. Укладену таким чином сировину зволожують і накривають тканиною, щоб зберегти тепло і почати процес бродіння.
Виробник перемішує і постійно змочує листя, щоб досягти однорідної ферментації на всій рослинній масі. Після завершення цього процесу, який може тривати від 20 до 70 днів, листя розкладають і залишають у контакті з повітрям, щоб завершити процес бродіння. Готовий продукт пресують у традиційну форму млинця, щоб забезпечити йому найкращі умови для транспортування та витримування.
В провінції Юньнань чай виготовляють у кращих китайських традиціях
Характеристика чаю та його корисні властивості
Відмінністю напою є високий вміст бруньок в заварці, а також деякі фрагменти стебел чаю, що надають йому своєрідності та поліпшують смак. Сухі листя з іржавими кінчиками та матовою поверхнею делікатно скручені. Щойно настояні, вони випускають обволікаючі солодкі аромати виноградного сусла, підліску та солодкого люлькового тютюну. Колір напою темно-червоний з рубіновими відблисками, що нагадує колір хорошого вина. Смак дерев, кущів, кори, землі – ніжний та м’який. Також відчуваються нотки винограда, що додає легку кислинку базовій солодкості. Аромат з добре помітними лісовими відтінками й нотками чорного шоколаду доповнюються тривалим злегка солодкуватим сливово-вишневим присмаком.
Напій славиться своїми цілющими властивостями, протизапальним та заспокійливим ефектами. Він очищає кров, допомагає травленню, позбавляє від токсинів, оновлює клітини зовні та всередині.
Тонкощі приготування
Готуючи напій, обов’язково вилийте перший настій. Це необхідно для видалення будь-якого пилу чи часток, які накопичилися під час витримування, а також для «пробудження» листя та підготовки їх до кращого настоювання.
Ми рекомендуємо заварювати чай традиційним китайським методом (гун фу), щоб отримати більше задоволення від цього продукта. Для цього покладіть 3 г листя в гайвань, щоб приготувати кілька настоїв із різними смаками. Після швидкого промивання суміші у воді при температурі 95 °C можна зробити початкове настоювання протягом 30 секунд, а потім, підтримуючи воду при тій самій температурі, збільшувати кожного разу час на 5 секунд. Однієї заварки вистачає приблизно на 7 порцій.
Для класичного приготування у західному стилі ми рекомендуємо 3 г листя у чашці з водою при 95°C настоювати протягом півтори хвилини.
Чай можна відфільтрувати для більшої зручності під час дегустації, а також час настоювання, зазначений вище, є суто орієнтовним, тому ви також можете змінити його відповідно до свого особистого смаку.