Кількість
|
Вартість
|
||
|
Стародавня китайська приказка підкреслює, що високогірні райони з густим гірським туманом дають кращу сировину. Сільська місцевість Юньнань, і в даному випадку селища Лао Бань Чжан, з її різноманітною екологічною рослинністю, рясним сонячним світлом і туманом особливо підходить для зростання чайних садів.
Середня висота над рівнем моря понад 1600 метрів, оточена горами, це типова гірська місцевість, яка має різноманітні тропічні та субтропічні рослинні ресурси в поєднанні з пишними незайманими лісами, що робить тут дуже придатну екологію та клімат. зростання чайного дерева.
Його мешканці з давніх часів дотримувалися традиційних методів ручного вирощування, збирання листя та його сушіння на сонці. Шу Пуер виробляється зі свіжих крупних листів чайного дерева віком понад 300 років. Любителі чаю під час дегустації відчувають чистий і справжній смак без добрив, пестицидів або хімікатів, що робить його чистим, натуральним та екологічним напоєм.
Стародавнє чайне дерево в місті Пуер, провінція Юньнань на південному заході Китаю
Скільки користі в одному ковтку
Чай має освіжаючі властивості, тонізуючу дію, тому рекомендується до споживання вдень до або після обіду. При щоденному прийомі з’являється відчуття легкості завдяки поліпшенню процесів травлення, відбувається омолодження організму та шкіри, покращується настрій та самопочуття. Його називають чаєм для краси, здоров’я і довголіття, оскільки він:
- Бадьорить: додає життєвої енергії, знімає стрес і нормалізує роботу нервової системи.
- Покращує травлення: завдяки вмісту антиоксидантів, виводить токсини, прискорює метаболізм і допомагає під час розладу шлунку.
- Поліпшує обмін речовин: сприяє більш ефективному спалюванню жирів та контролю ваги.
- Зміцнює імунітет: він багатий на вітаміни, мінерали та рослинні сполуки, які зміцнюють імунну систему організму, роблять його стійким до інфекцій.
Готуємось до дегустації
Чай має золотистий, прозорий і яскравий колір. Він відомий своїм виразним і складним смаком, який характеризується гіркотою збалансованою з тонкою солодкістю. Ця солодкість з’являється після початкової гіркоти та залишається в роті. Чай також має терпку якість, яка збагачує його смак і супроводжується стійким ароматом. Аромат Шу Пуер зберігається в чашці, розкриваючи унікальні гірські і деревні пахощі, що поступово переходить в медово-орхідейний з легким солодкуватим присмаком.
Рекомендації щодо заварювання
Краще це робити методом протоки. Спочатку треба 5-7 г чайного листя залити водою 90-95°С. Першу протоку потрібно злити, щоб промити й розкрити його. Одне таке заварювання повинно тривати 5-40 секунд. З кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати. Чай можна пити протоками 6-9 разів.