Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: селище Лао Бан Чжан, повіт Менхай, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Пуер — це ферментований чай, який виробляють в селищі Лаобаньчжан, що розташоване в провінції Юньнань, з крупнолистового сорту дерева Камелія китайська. Ці старовинні дерева ростуть до 90 футів у висоту в густих гірських лісах, деяким з них вже майже 3 000 років. Їхнє листя збирають вручну представники етнічних меншин, багато з яких готують чай з тих самих дерев поколіннями. Він має глибоке значення в історії та культурі Китаю, а його розвиток і виробництво сягають у минулі тисячоліття.
Барвисті органічні чайні сади золотого трикутника Лаобаньчжан, Сіньбаньчжан і Лаоманье
Цікавий факт
|
У період трьох королівств (220-280 рр.) відомий державний діяч і стратег на ім'я Чжуге Лян заохочував вирощування чаю, щоб принести дохід та розвиток південно-західній Юньнані. |
Чжуге Лян
Історія походження сорту "Мао на службі народу"
Чай Шу Пуер 1997 року є колекційним, його створення пов’язане з культурною революцією в Китаї. Китайський лідер Мао прославився своєю відданістю справі визволення народу. Він намагався об’єднати людей з усіх куточків країни заради спільної мети для боротьби за світле майбутнє. Його провідними ідеями були: любов, турбота про людей, захист їх інтересів та єднання. Щоб вшанувати пам’ять про Мао, виробники присвятили цей чай тим подіям та дали йому назву «Служити людям». Традиційна форма прямокутної цеглинки з фото Мао на упаковці підкреслює корні та місію напою – нести користь людям.
Мао Цзедун виступає перед членами партії
Відтоді в Китаї Пуер подають гостям на знак гостинності, дарують у особливих випадках, як-от весілля, або передають з покоління в покоління, а старовинний Пуер цінується ще більше та вважається рідкісним подарунком.
Що очікувати?
Наш китайський чай — це винятково м’який традиційний китайський напій, який ферментували, витримували та зберігали протягом багатьох років. Він має унікальний смак, який не схожий ні на один інший чай. Ідеально підходить для тих, хто хоче поринути у захоплюючий світ Пуера та всім кавоманам, оскільки старіння Пуеру може призвести до більш вираженого Ча Ци, що іноді при вживанні характеризується станом блаженства або приливами енергії. Багато людей насолоджуються напоєм після обіду та після цього можуть добре спати, але якщо ви вперше вживаєте Пуер, краще спробувати випити його раніше – вдень, щоб відчути, який ефект він справляє на вас.
Колір Шу зазвичай темно-червоний або темно-каштановий, майже чорний. Смак напою насичений з відтінками дуба та меду. Аромат м'який та землистий.
Запорука корисного впливу - регулярне вживання
Пуер давно використовується в традиційній китайській медицині та відомий своїми перевагами для здоров’я, зокрема здатністю знижувати рівень шкідливого холестерину, запобігати діабету, покращувати травлення та допомагати схуднути. Він також чинить протизапальну та заспокійливу дію. Насолоджуйтеся цим унікальним чаєм та всіма його корисними властивостями.
Щоб приготувати розкішний Пуер потрібно 3 хвилини. Візьміть 2-4 г суміші, воду 90-95ᴼ, невеликий чайник, чашку або термос. Першим проливом промийте заварку, щоб розкрити чайне листя, пробудити смак та аромат напою. Потім заливайте листя на 10-30 с. Кількість повторного заварювання за потребою: 7 та більше разів. Пити маленькими ковтками. Щасливого чаювання!