Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: округ Ліньцан, провінція Юньнань, Китай |
🌳 Шу Пуер “Фініковий аромат” - чудовий темний чай з неповторним смаком для щоденного чаювання. Сировина зібрана зі старих дерев дбайливими руками мешканців округу Ліньцан, розташованого у провінції Юньнань. Виготовлений чай у 2020 році за фірмовим рецептом мануфактури Цзян Шень, яка славиться якістю та безпечними підходами до виробництва пуерів. Цзао Сян Фініковий аромат відноситься до сильноферментованих темних чаїв, які пройшли повний цикл окислення. Після фінального прожарювання чайне листя було спресоване у порційні міні цеглинки для зручного заварювання.
🍂 Цей Шу Пуер має незвичайний аромат китайського фініка унабі. У приготованому вигляді напій має чистий коньячний колір з яскравим рубіновим відтінком. Смак густий і доволі м’який. У чаю відчуваються характерні солодкуваті нотки фініків, горіхів та сухофруктів з легкою гірчинкою темного шоколаду.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Шу Пуер:
- покращує процес травлення, допомагає при отруєннях. Також є допоміжним засобом при лікуванні колітів та гастритів;
- поліпшує пам'ять, корисний для тих, хто розумово працює;
- при регулярному вживанні нормалізується вага, прискорюється обмін речовин;
- очищує лімфу, регулює рівень цукру в крові. Підходить для вживання діабетикам;
- підтримує імунну функцію організму;
- заряджає хвилею бадьорості та енергії, здатний знімати напругу, покращувати настрій;
- зміцнює серцеві м’язи та укріпляє стінки судин, нормалізує тиск;
- завдяки вітамінам С та Е пуер є хорошим антиоксидантом. Він покращує стан і колір шкіри, омолоджує, сповільнює процеси старіння;
- прекрасно зігріває в холодну пору року, пришвидшує кровообіг.
🍵 Спосіб заварювання Шу Пуеру методом Пін Ча (проливами):
1. Посуд для заварювання ополосніть кип’ятком для нагрівання стінок.
2. Насипте потрібну кількість заварки.
3. Залийте сухий чай гарячою водою, а через 10 секунд злийте рідину. Так відбувається промивка пуеру від пилу, розкриваються всі смакові та ароматичні якості.
4. Наступний пролив заварюйте протягом 15-20 секунд. Кожного разу потрібно збільшувати час приготування на кілька секунд.
5. Шу Пуер можна заварювати проливами багато разів. Не бійтеся експериментувати, так ви знайдете свій власний баланс смаку та аромату напою!
🫖 Заварювання Шу Пуеру на вогні:
1. Приготуйте жаростійкий чайник для заварювання чаю та термос для приготованого напою.
2. Замочіть пуер у чашці або гайвані. Для напою приблизне співвідношення заварки і води – 1-2 г на 100 мл.
3. В жаростійкий чайник налийте воду та поставте на слабкий вогонь. Після закипання зробіть ложкою у воді воронку.
4. Засипте у неї попередньо замочену заварку і варіть приблизно 5 хвилин.
5. Залиште чай трохи охолонути та спробуйте на смак.
6. Якщо напій вам сподобається, можна зливати його в термос і чекати чаювання. Якщо чай міцний, долийте трохи кип’яченої води. Слабкому ж напою потрібно дати трохи настоятися.