Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Чи знаєте ви який на смак чай із листя стародавніх дерев? Ні? У вас якраз є можливість дізнатись, адже Шу Пуер Мудрий слон саме такий. Він вирощений у високогірному регіоні Юньнані, а саме у його південній частині Сішуань Баньна, який відомий багатовіковими деревами.
З давніх часів район Сішуань Баньна населяли різні етнічні групи. Учені вважають, що саме збирачі Буланг ще 3000 років тому почали досліджувати чайні дерева. Для етносів чайне листя стало головним джерелом для розвитку економіки та встановлення зв’язків з іншими групами.
Середній вік дерев у Сішуань Баньна становить 1000-2000 років, а найстаріші з них досягли близько 3500!
Місцеві працівники чайної ферми збирають листя стародавніх дерев
Сприятливе географічне положення та кліматичні умови, включаючи родючі ґрунти, рясні дощі та висоту над рівнем моря, створюють ідеальне середовище для вирощування чаю. Здебільшого плантації знаходяться у високогірських регіонах, що забезпечує чисте повітря та менш забруднене довкілля.
У таких чудових умовах росте сировина для Шу Пуеру. Це ферментований вид чаю, який займає вагоме місце у китайській культурі, зокрема в Сішуань Баньна. Саме тут місцеве населення зберегло традицію унікальних чайних церемоній, які часто демонструються туристам.
Символічний зміст зображення слона
Слон з давніх-давен був «святою твариною» в серцях людей. Він має міцний дух, чудову сприятливість і ввічливість.
Чай і слони — нерозривне ціле. Гарне та величезне природне середовище, в якому ростуть стародавні чайні дерева та живить дикі слони, випромінює нескінченну гірську та дику чарівність.
Слони - це відлюдники з найбільш неквапливою і спокійною атмосферою в цьому світі. Екологічний чайний млинець «Мудрий слон» схожий на дикого слона, ніжний і стійкий, але загальний стиль вишуканий і м’який.
Це 31 кілометр від головного міста Пуер. Природний заповідник Сан-Рівер
Що можна очікувати від дегустації?
Смак Шу Пуер Мудрий слон нагадує міцний земляний або ж грибний, який так нагадує місця, де його було зібрано. Аромат напою заворожує запахом лісу, що після першого заварювання відносить у гори Сішуань Баньна.
Поціновувачі зазначають, що чим більший вік чаю, тим кращим він є на смак. Шу Пуер Мудрий слон зібрано та доведено до вжитку ще у 2021 році, тому з упевненістю його можна вважати високоякісним напоєм.
Окрім чудового смаку та аромату, такий вид чаю при регулярному споживанні добре впливає на здоров’я людини. Він регулює роботу серця та кров’яний тиск, покращує травлення та знижує кількість холестерину, зміцнює імунітет та підвищує продуктивність.
В упаковці міститься 5 невеликих пресованих чайних млинців по 150г кожен. Усі вони відповідають одному сорту та одній партії виробництва.
Для того, щоб отримати саме той легендарний смак Пуеру, слід дотримуватись інструкцій з приготування.
- Підготуйте посуд.
- Підігрійте потрібну кількість води до 90°C.
- Дотримуйтесь пропорції 4-5 г чаю на 200 мл води.
- Перший раз необхідно заварювати протягом 10 секунд та злити, щоб промити листя та розігріти його.
- Наступні заварювання збільшити до 15-20 секунд. Рекомендується кожного разу збільшувати час настоювання для кращого розкриття смаку.
Приємного чаювання!