Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: повіт Мен Ла, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Цей чудовий чай виготовлений в одному з найзнаменитіших чайних будинків. Він користується величезною популярністю, причому у Китаї, а й у світі. Для його виготовлення використовуються листочки та невеликі живці, які збираються, ферментуються, а потім пресуються у формі млинця. Його відмінність полягає в тому, що він не псується, не пліснявіє, завдяки чому термін його зберігання практично не обмежений.
Мусульманин має соковитий смак із шоколадними та деревними відтінками, де можна чітко простежити медові, ягідні нотки. Затяжний післясмак ідеально поєднує в собі легку гіркоту та насолоду. Колір настою темно-коричневий з червоними відтінками. В ароматі відчуваються горіхові та фруктові нотки. Саме тому цей напій сподобається абсолютно кожному.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Шу Пуер:
- покращує процес травлення, допомагає при отруєннях. Також є допоміжним засобом при лікуванні колітів та гастритів;
- поліпшує пам'ять, корисний для тих, хто розумово працює;
- при регулярному вживанні нормалізується вага, прискорюється обмін речовин;
- очищує лімфу, регулює рівень цукру в крові. Підходить для вживання діабетикам;
- підтримує імунну функцію організму;
- заряджає хвилею бадьорості та енергії, здатний знімати напругу, покращувати настрій;
- зміцнює серцеві м’язи та укріпляє стінки судин, нормалізує тиск;
- завдяки вітамінам С та Е пуер є хорошим антиоксидантом. Він покращує стан і колір шкіри, омолоджує, сповільнює процеси старіння;
- прекрасно зігріває в холодну пору року, пришвидшує кровообіг.
🍵 Спосіб заварювання Шу Пуеру методом Пін Ча (проливами):
🫖 Заварювання Шу Пуеру на вогні:
1. Приготуйте жаростійкий чайник для заварювання чаю та термос для приготованого напою.
2. Замочіть пуер у чашці або гайвані. Для напою приблизне співвідношення заварки і води – 1-2 г на 100 мл.
3. В жаростійкий чайник налийте воду та поставте на слабкий вогонь. Після закипання зробіть ложкою у воді воронку.
4. Засипте у неї попередньо замочену заварку і варіть приблизно 5 хвилин.
5. Залиште чай трохи охолонути та спробуйте на смак.
6. Якщо напій вам сподобається, можна зливати його в термос і чекати чаювання. Якщо чай міцний, долийте трохи кип’яченої води. Слабкому ж напою потрібно дати трохи настоятися.