Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай |
🍂 Шу Пуер ранньовесняний - міцний, чорний китайський чай, який поєнує в собі традиційний підхід до виробництва, гармонію смаку та незвичайні рисові акценти. Він точно сподобається любителям класики та добре підійде для тих, хто тільки починає знайомитися з великим різноманіттям китайських чайних напоїв. Свіже листя для Пуеру заготовлялося під час першого весняного збору вкінці квітня - на початку травня, зі стародавніх чагарників високо в горах, у провінції Юньнань. Саме там, на півдні Китаю, ростуть дикі старовинні чайні дерева, з яких отримують найкращу сировину для пуерів. Після збору листя ретельно відбирається, висушується та проходить складний технологічний процес ферментації під наглядом кращих чайних майстрів. Особливість цього чаю полягає у поєднанні класичного Шу Пуеру з листочками високоякісного клейкого рису Сішуанбаньна. Вони спресовуються разом у щільні порційні міні цеглинки, які мають форму квадрата.
🌬️ Розгорнувши обгортку, ви одразу відчуєте специфічний запах, а в сухій заварці помітите частинки рисового листя, доданих для підсилення незвичайних смакових акцентів. Під дією окропу сухий цілісний чайний лист розкривається багатим восковим ароматом, а настій має яскраво-коричневий колір з червонуватим відтінком. Смак Шу Пуеру глибокий, насичений, з легкою терпкістю на кінчику язика. Він гармонійно вміщує в собі присмак класичного чорного чаю та специфічний рисовий аромат, поєднаний із яскравими деревними та землянистими відтінками. Поступово, з кожним новим проливом, розкриваються нотки горіхової шкірки, прянощів, чорносливу та шоколаду.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Шу Пуер:
- покращує процес травлення, допомагає при отруєннях. Також є допоміжним засобом при лікуванні колітів та гастритів;
- поліпшує пам'ять, корисний для тих, хто розумово працює;
- при регулярному вживанні нормалізується вага, прискорюється обмін речовин;
- очищує лімфу, регулює рівень цукру в крові. Підходить для вживання діабетикам;
- підтримує імунну функцію організму;
- заряджає хвилею бадьорості та енергії, здатний знімати напругу, покращувати настрій;
- зміцнює серцеві м’язи та укріпляє стінки судин, нормалізує тиск;
- завдяки вітамінам С та Е пуер є хорошим антиоксидантом. Він покращує стан і колір шкіри, омолоджує, сповільнює процеси старіння;
- прекрасно зігріває в холодну пору року, пришвидшує кровообіг.
🍵 Спосіб заварювання Шу Пуеру методом Пін Ча (проливами):
1. Посуд для заварювання ополосніть кип’ятком для нагрівання стінок.
2. Насипте потрібну кількість заварки.
3. Залийте сухий чай гарячою водою, а через 10 секунд злийте рідину. Так відбувається промивка пуеру від пилу, розкриваються всі смакові та ароматичні якості.
4. Наступний пролив заварюйте протягом 15-20 секунд. Кожного разу потрібно збільшувати час приготування на кілька секунд.
5. Шу Пуер можна заварювати проливами багато разів. Не бійтеся експериментувати, так ви знайдете свій власний баланс смаку та аромату напою!
🫖 Заварювання Шу Пуеру на вогні:
1. Приготуйте жаростійкий чайник для заварювання чаю та термос для приготованого напою.
2. Замочіть пуер у чашці або гайвані. Для напою приблизне співвідношення заварки і води – 1-2 г на 100 мл.
3. В жаростійкий чайник налийте воду та поставте на слабкий вогонь. Після закипання зробіть ложкою у воді воронку.
4. Засипте у неї попередньо замочену заварку і варіть приблизно 5 хвилин.
5. Залиште чай трохи охолонути та спробуйте на смак.
6. Якщо напій вам сподобається, можна зливати його в термос і чекати чаювання. Якщо чай міцний, долийте трохи кип’яченої води. Слабкому ж напою потрібно дати трохи настоятися.