Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: село Бань Чжан, повіт Менхай, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
У 960-1279 рр. чай Пуер став важливим напоєм у повсякденному житті тибетців – їхній попит на нього був настільки високим, що вони обмінювали сильних бойових коней імператорського двору династії Сун в обмін на чай. Це тривало й протягом наступних кількох сотень років. Це був час розквіту торговельних центрів та розвитку торговельних шляхів, що з’єднали стародавні культури сучасного Тибету, Юньнань і Сичуань.
Перевізники чаю на стародавній чайній кінній дорозі в Сичуані. Кожна людина, яка несе чай, переносить близько 317 фунтів чайного листя.
Найвідомішим став торговий шлях відомий як Чайна дорога. Цей шлях проходив через високогірний район Іу, на якому вирощували найсмачніший чай, що отримав назву Шу Пуер. На гірських вершинах висотою 6 500 футів достатньо сонця для гарного врожаю. Листя збирали в знаменитому саду Баньчжан з дерев 30-100 років, деякі з яких до 30 футів у висоту. Це був віддалений регіон, ось чому зібрана там сировина є повністю органічною.
Стародавня чайно-кінська дорога
Століттями чай Пуер продовжували виробляти так само, як це було, коли ним торгували на Чайному шляху: його збирали, сушили на сонці, змочували водою, щоб листя не зламалося та упаковували в бамбукові кошики для транспортування на переробні фабрики. На той час, коли його доставляли до місця призначення, він ставав м’яким, витриманим та окисленим.
Коли листя потрапляло на фабрику, його повторно гідратували парою, знову змочували водою, витримували та пресували у форму коржа, щоб було зручніше везти до споживачів. Завдяки повторній ферментації виробники отримали сорт Шу, який став найпопулярнішим видом Пуеру. Він має солодкуватий смак з деревними, земляними та горіховими нотками.
Ферментації Шу Пуеру | Пропарювання листя, щоб пом’якшити їх перед стисненням у млинець. Етикетка виробника розміщена зверху |
Тисячоліттями йоговживали як корисний напій й сьогодні багато людей у всьому світі розуміють, що цей чай може принести їм численні переваги для здоров’я. Він допомагає «очищенню крові» та травленню, тому його вживають після важкої їжі або використовують як засіб від похмілля, що також може допомогти запобігти діабету. Ми рекомендуємо додавати його як доповнення до здорового харчування та способу життя. Напій найкраще вживати після їди, щоб він міг працювати, покращуючі метаболізм у вашому організмі.
Перед замочуванням Пуеру промийте 3-4 г сировини, заливши її майже киплячою водою (90-95ᴼ) та швидко злийте воду. Це необхідно для видалення пилу, а також для «пробудження» листя та підготовки їх до кращого настоювання. Тривалість наступного заварювання 10-30 с. Кількість чаювань зазвичай становить мінімум 7 разів.