Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: повіт Менхай, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Шу Пуер Палацовий – справжня перлина для шанувальників елітних ферментованих чаїв. Його сировину створюють із найніжніших бруньок та молодого листя старовинних високогірних чайних дерев у повіті Менхай, окрузі Сішуанбаньна, провінції Юньнань.
Цей напій – витончений витвір майстрів чайного ремесла, зібраний 2020 року. Він вирізняється шляхетним походженням, унікальними смако-ароматичними якостями та добірною кількістю золотистих чаїнок.
Назва асоціюється лише з багатством
І в цьому є своя правда! Колись давно цей чай, що виготовляли лише з верхівок найкращих крупнолистих дерев, подавали як данину аристократам за часів династії Цін. Він був доступний лише для «царського вжитку». Вважали проявом честі й прихильності імператора, якщо той подарує комусь цей напій. Наприклад, піднести чайний дар іноземним посланцям є проявом ввічливості, а ченцям під час відвідування храмів – знаком поваги до релігійних переконань.
Заборонене місто китайських імператорів династії Цін — найбільш грандіозний палацовий комплекс у світі
Сьогодні й досі назва «Палацовий» вказує на найвищу класифікацію сировини. Вона засвідчує виняткову якість цього чаю, що зроблений із весняних золотих бруньок.
Чайні бенкети в палацах
Щороку на фестивалі Цінмін у палаці династії Тан влаштовували грандіозний «Бенкет Цінмін». Його мета — використати видовищну чайну церемонію, щоб показати багатство представників королівського роду і вразити чиновників. Цікаво, що тоді ще існували такі поняття, як «чай перед вином» і «чай поверх вина».
Фестиваль Цінмін у давнину | Сучасний чайний фестиваль містечка Цзюхуа «Випий чашку весняного чаю» у 2023 році |
Особливості Палацового Шу Пуеру
Для його створення використовують бруньки та молоде листя з древніх чайних дерев індійського сорту, що культивуються в південних регіонах Юньнані. І обов’язковою умовою є – збір навесні. Сухі листочки ретельно спресовують у щільний млинець, який зручно розділяти на порції за допомогою шила чи спеціального ножа.
Насолода смакувати!
У складі млинця – велика кількість золотистих типсів, що є ознакою елітності. Напій має пікантний аромат і багатий цікавий смак. Колір насичений, каштанового відтінку. Його глибокий оксамитовий смак огортає ніжними солодкувато-фруктовими нотками. Відчувається м'яка терпкість, що нагадує волоські горіхи. Цей чудовий напій стане ідеальним ранковим «енергетиком», що зарядить бадьорістю на весь день.
Корисності не тільки для душі, але й для організму
- Для травлення: помічний при отруєннях, колітах та гастритах, а також нормалізує вагу та прискорює метаболізм при регулярному вживанні.
- Для мозку: він покращує пам'ять та когнітивні функції, тож є корисним для розумової праці.
- Для діабетиків: напій очищає лімфатичну систему та регулює рівень цукру в крові.
- Для імунітету: підтримує його, зміцнюючи захисні сили організму.
- Для ранкової бодьорості: заряджає енергією і силою, знімає напругу та покращує настрій.
- Для серця: робить більш міцними серцеві м'язи та судини, стабілізує тиск.
- Для шкіри й організму загалом: Шу Пуер поліпшує колір та стан шкіри, сповільнює процеси старіння, омолоджує, містить антиоксидантні властивості, а також вітаміни С та Е.
- Для тепла: прекрасно зігріває в холодну пору року, покращуючи кровообіг.