Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Юньнань, Китай. |
Витриманий роками Шу Пуер Золото Юньнані, був виготовлений у 2003 році із першокласного листя Мао Ча.
Що таке Мао Ча? Це сировина, яка пройшла не через всі етапи обробки. Цінність такого чаю залежить від кількості років дозрівання: без витримки напій має яскравий терпкий смак, який з часом пом’якшується.
Мао Ча
Батьківщина Шу Пуер Золото Юньнані - округ Ліньцан - найкраще місце для вирощування чаю. Усі плантації регіону знаходяться на висоті від 1700 до 2300 метрів, а розташування далеко від міст гарантує чисте повітря. Високогірний клімат у поєднанні з родючими ґрунтами забезпечують якість сировини.
Плантації в окрузі Ліньцан
Смак даного напою водночас сильний та плавний, земляний, дещо ягідний зі солодким та м’яким післясмаком. При заварюванні чай набуває виразного темно-червоного кольору. Аромат напою має нотки деревини, іноді може нагадувати хвою.
У всьому світі Пуер відомий своєю користю для здоров’я. Отже, при регулярному споживанні чай може:
- знизити кількість ліпідів та холестерину;
- покращити роботу шлунку та інших органів травлення;
- стабілізувати кров’яний тиск та поліпшити роботу серця;
- зміцнити імунітет та врегулювати обмін речовин.
Шу Пуер Золото Юньнані швидкий у приготуванні, адже одна мініточа - це і є повноцінна порція (7 г). Саме такий вид розфасування підійде аматорам та допоможе розпочати знайомство з Пуером. До того ж мініточа не потребує спеціального традиційного посуду для заварювання: можна використовувати звичайну чашку або ж термос.
Разом з тим, варто дотримуватись рекомендацій приготування.
- Пам’ятайте: 1 мініточа = 1 порція.
- Нагрійте воду до 90°C.
- Після 10 секунд злийте воду, оскільки слід промити та прогріти чайне листя для кращого розкриття смаку.
- За один раз мініточу можна заварювати до 6 разів, кожного разу збільшувати час настоювання на 30-40 секунд. У такий спосіб ви досягнете насиченого та яскравого смаку чаю.
Насолоджуйтесь!