Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Юньнань, Китай. |
Шу Пуер з клейким рисом - популярний вид чаю з унікальним смаком. Секретом успішності напою полягає у спеціальному інгредієнті - Но Мі Сяні - рослині, аромат якої нагадує рис. З китайської її назва буквально означає “запах липкого рису”.
Но Мі Сян
Но Мі Сян має маленьке листя, яке на вигляд нагадує м’яту, зі солодкуватим смаком. Місцеві жителі часто використовують її в лікувальних цілях, оскільки трава відома детоксикаційними властивостями. Однак найчастіше рослину споживають разом із чаєм, щоб підсилити аромат.
Під час виробництва Но Мі Сян висушують в тіні, після чого додають до листя Пуеру та зберігають декілька місяців. Після ферментації чай спресовують зі співвідношенням 10:1.
Найчастіше такий вид чаю продають у вигляді міні точі - спеціальній формі по 3-8 г, яка супер зручна у використанні. Особливо вони поширені серед людей, які багато подорожують або довго працюють, оскільки не займають багато місця. Міні точу не потрібно розрізати чи подрібнювати, адже одна штука - це одна порція. Також таке розфасування Пуеру підійде для аматорів та допоможе відшукати саме свій вид напою.
При заварюванні відкривається приємний солодкий рисовий аромат, який переносить у затишні та мальовничі ліси Юньнані. Чай має міцний рисовий, горіховий та трохи земляний смак, який залишається виразним при багаторазовому приготуванні. Настій забарвлюється в привабливий помаранчевий колір.
Окрім дивовижного смаку та запаху Шу Пуер славиться корисними властивостями. При регулярному споживанні напій покращує травлення, нормалізує обмін речовин, сповнює організм бадьорістю, поліпшує роботу серця, унормовує кров’яний тиск та зменшує кількість холестерину.
Щоб заварити Шу Пуер потрібно:
- підготувати посуд;
- підігріти воду до 90-95°C;
- дотримуватись пропорції 1 міні точа - 1 порція;
- настоювати до 10 секунд, щоб розкрити смак чаю;
- наступні рази заварювати на 15-20 секунд більше.
Приємного чаювання!