Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: Китай |
🌿 Гречаний чай Ку Цяо – оригінальний та багатий за своїм складом напій, який дуже полюбляють у Піднебесній та інших азіатських країнах. Його виготовляють у китайській провінції Гуандун, на півдні Китаю, із зерен татарської гречихи. Китайці називають цей сорт гречки Ку Цяо – звідси й назва чаю. Зерна рослини збирають у серпні, злегка ферментують та обсмажують – ось така нехитра технологія виробництва. Основна фішка в сировині, адже це не та традиційна гречка, яку ми звикли вживати в їжу. В нас цю дикорослу рослину вважають бур’яном, а її зерна дрібніші, ніж у культивованого для споживання сорту. Азіати крім чаю використовують татарську гречку для виробництва макаронів, солодощів та алкоголю. Варити кашу чи пекти хліб з неї не варто через легку гіркуватість, але чай виходить відмінний. Перед відправкою до споживача гречку подрібнюють та формують з неї гранули для швидшого та зручнішого заварювання.
🌬️ Ку Цяо – незвичайний, насичений напій з певною маслянистістю та солодкуватістю. У ньому не відчувається смаку гречки, а присмак нагадує вівсяне печиво, какао та ваніль. Колір приготованого напою може бути від світло-жовтого до темнішого бурштинового. В ароматі напою можна вгадати нотки солоду, випічки та горіхів. Через відсутність у складі кофеїну, цей чай можна вживати в будь-який час доби та без обмежень за віком.
❤️ Корисні властивості гречаного чаю Ку Цяо:
- має велику кількість корисних вітамінів, мікроелементів (алюміній, ванадій, калій, магній, селен, хром) та флавоноїдів;
- зміцнює серце та судини, покращує згортання крові;
- зменшує кількість шкідливого холестерину, сприяє схудненню;
- покращує травлення та нормалізує метаболізм;
- знижує ризики розвитку гіпертонії, покращує пам'ять, концентрацію уваги та розумові здібності;
- знижує рівень цукру в крові;
- володіє протизапальними та антибактеріальними властивостями;
- має сечогінну дію, виводить з організму шлаки і токсини;
- це справжній суперфуд, який рекомендується вживати всім, хто дбає про своє здоров’я.
🍵 Як заварювати та вживати гречаний чай:
1. Готувати напій дуже легко. У прогрітий посуд для заварювання насипте 3-5 г гранул (приблизно 1 чайна ложка) у розрахунку на 200 мл води. Температура рідини має бути 90-95 градусів.
2. Настоювати напій 3-5 хвилин. Чим довше настоюється, тим міцнішим він буде. Одну порцію чаю можна повторно заварювати до 3 разів.
3. Ку Цяо можна вживати дітям, вагітним та людям похилого віку. Слід утриматися лише при загостреннях хвороб.
4. Рекомендуємо завжди готувати свіжі порції чаю, не використовуючи залишків. Так напій буде для вас максимально корисним та смачним.