Кількість
|
Вартість
|
||
|
Kamjove – перший професійний китайський виробник чайного приладдя для гунфу, утворений 1989 року. Модель Kamjove TP-838 з серії Art Tea Cup – це оновлена версія чайника відомого бренду для гунфу. Її особливості:
- повний об'єм – 750 мл;
- об'єм заварювальної колби – 250 мл;
- металева сітка в заварювальній колбі;
- заварювальну посудину надійно зафіксовано;
- заварювальна ємність має кришку на підпружиненій клямці;
- має спеціальну дворежимну кнопку, злив після натискання та автоматичний злив (треба повернути кнопку). Останній режим зручний для заварювання чаїв із великими протоками, а також для промивання чайного листя.
Що таке гунфу?
Це той самий «метод проливів» – традиційний китайський спосіб ретельного і церемоніального заварювання чаю з використанням спеціального посуду та інструментів.
Основна ідея гунфу полягає в тому, щоб заварювати напій невеликими порціями гарячої води протягом короткого часу (зазвичай 15-30 секунд), а потім зливати настій в піали. Чайні листки далі заварюють знову і знову, щоб смак і аромат більше розкрились.
Саме слово «гунфу» означає ретельні, вишукані зусилля та вміння, необхідні для правильного проведення чайної церемонії.
Як влаштований «чайник із кнопкою»?
Такий заварник складається з двох частин – невеликого резервуара для заварювання і зовнішньої колби. Найчастіше зовнішню посудину роблять із дуже міцного борсилікатного скла.
Внутрішня «чаша з ситечком» є елементом із отвором у дні, яке щільно закриває спеціальний клапан, захищений сітчастим фільтром. Клапан безпосередньо з'єднаний важелем зі зливною кнопкою: варто натиснути її – і вуаля! – настій із верхнього резервуара потрапляє у нижню колбу.
Скляний чайник-заварник: так/ні?
Беззаперечно «Так»! Перевагою скляного заварника є швидке розсіювання тепла, що сприяє контролю температури води та максимальному збереженню оригінальних смакових характеристик чаю. До того ж, він дає можливість заварювати майже будь-який китайський чай методом протоки швидко і просто. Ця технологія дозволяє насолоджуватися всіма відтінками напою, від першої заварки до останньої, без додаткових зусиль.
Як ним користуватися?
- Дрібку чаю помістіть у «чашу з ситечком».
- Залийте окропом. Краще використовувати, звісно, добре очищену воду.
- Закрийте кришку.
- За 15 секунд натисність на верхню кнопку. Завдяки цьому вода, проходячи через чайні листочки, проллється вниз.
- Налийте чай із тіподу в чашку й насолоджуйтесь напоєм!