Кількість
|
Вартість
|
||
|
Набір чайного посуду у валізі – буде не лише достойним презентом, а й незамінним атрибутом і натхненником на чайній церемонії. У такому незвичному пакуванні легко та безпечно перевозити і зберігати сервіз. На посудині є цікаве зображення з постаттю самотнього рибалки. Цей образ часто використовують письменники Китаю, адже це – вічна тема людства. А ще, риболовля асоціюється з єднанням із природою.
Схоже до чайної церемонії, еге ж? Для жителів Піднебесної важливий кожен її етап і максимальне занурення в процес медитації.
У наборі:
- гайвань 130-150 мл;
- чахай 130-150 мл;
- 6 піал об’ємом 50-55 мл кожна;
- сито;
- валіза.
Гайвань – що це?
Пан Лу Сюнь одного разу написав: «Щоб пити хороший чай, потрібно використовувати миску з кришкою». У «Китайському чайному словнику» гайвань розтлумачують як посудину для пиття, виготовлену переважно з порцеляни. Зверху є кришка, а знизу – блюдце для зручності пиття. Гайвань китайці називають «чашею трьох талантів». Покрівець символізує небо, блюдце – землю, а чаша – людину. І всі вони разом гармонійно співіснують.
Примітка. Відкривайте кришку чашки після кожної подачі чаю, щоб випустити зайве тепло і охолодити гайвань перед наступним разом.
Є два види заварювання чаю в гайвані: метод 3-х пальців і метод «миски»
«Море чаю» – чахай
Для чого ж він існує? Передусім, щоб залишити в собі осад після заварювання. Чаїнки осідають на дні ємності протягом 30 секунд, після чого можна розливати прозору рідину в піали. Ще однією особливістю чахаю вважають його «функцію справедливості». Китайці вірять, що дехто з гостей на чайній церемонії буде обділеним, якщо розливати настій прямо із заварника, бо його зазвичай вистачає не всім. Завдяки «чаші справедливості» і смак напою не різнитиметься для кожного, і кількість рідини буде добре видно (адже чайник закритий кришкою), щоб розділити її порівну.
Крихітні «чашки без ручок»
Вони були широко поширені ще в 1-му тисячолітті нашої ери. Спочатку піали виготовляли з гончарної глини й використовували переважно кочові народи. Тому-то вона «без вух» – так було легше переміщати й складати посуд. Вони зручні ще й через те, що маленькі за розміром (50-55 мл). По-перше, так чай повільніше холоне, а по-друге, згідно з китайськими традиціями – можна розтягнути задоволення від чаювання надовше. Адже кожен ковток несе велику цінність.
Чайне сито
Його призначення дещо схоже з функцією чахаю: також використовують для фільтрації напою від чаїнок. Виготовляють зазвичай із металу, кераміки тощо. Щоб скористатися ситом, треба в нього із чайника перелити рідину. Тоді вся заварка разом із зайвими елементами залишиться зверху.
Колір пакування може відрізнятись. Насолоджуйтесь естетикою китайських традицій! Гарного чаювання!